Wat we bieden

Van kleuterfeestjes met het thema Elfjes, tot een weekend met vrienden en familie waar een grote verandering in je leven centraal staat. Samen met jou en je gasten help ik je vorm te geven aan wat je wilt vieren

Ik doe dat in de vorm van verschillende rollen, en  met behulp van een vuur.

De Spelleider image005

Als Spelleider zorg ik dat altijd de juiste spelletjes op het juiste moment gespeeld kunnen worden.  Ik gebruik de rode draad : Hoe word je……. een heks/tovenaar/elf ridder/jonkvrouw drakentemmer, indiaan etcetera!  In elke opdracht worden de kinderen uitgedaagd goed te kijken, te luisteren, te voelen en te proeven wat er in de natuur op te merken is. En wordt er moed gevraagd . We eindigen met een vrolijk initatie ritueel wat symboliseert dat niemand dezelfde is gebleven. Verkleden speelt altijd meer of minder een rol en we maken  een bijpassend speel-attribuut dat iedereen mee naar huis kan nemen.

De Regissseur

Deze rol kan ik alleen spelen tijdens een tweedaags verblijf  op De Kleine Rug of Het Land van Es. Op dag 1 kom je met 10 man de plek inrichten waar je de nacht samen gaat doorbrengen en de volgende dag een feestje wilt vieren (Zie : De Bouwer)

Deze dag begint met een workshop  waarbij je je verdiept in het fenomeen ‘ritueel’.   Samen met je vrienden ga je tijdens het inrichten en verkennen van de plek onderzoeken of je iets kunt maken of doen wat symbool staat voor de Grote Verandering die gevierd wordt (of betreurt!)

Je leert gebruik te maken van het natuurlijk decor en de weersomstandigheden, elkaars talenten en de spullen die voor handen zijn.

De volgende dag wordt het kersverse ritueel feestelijk uitgevoerd. Dan kunnen ook andere gasten uitgenodigd worden. Zij kunnen als toeschouwers of deelnemers erbij betrokken worden.

image006

De Bouwer

Een buitenfeest kan draaien om  het maken van een vlot,  een hut of een kleine tipi en het maken van een vuur. Om de constructie te laten slagen heb je iemand nodig die zijn kennis van zaken op een feestelijke manier weet over te brengen. Dat doe ik in de rol van Bouwer. Met kinderen vanaf 8 jaar bouw ik hutten van lappen en vlotten van pallets en jerrycans.

Kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen kunnen voor twee dagen een grote tent opzetten en een buitenkeuken opbouwen en feestelijk inrichten.

Bouwen

De Kostuummaaksterimage003

Een feest voor oudere kinderen kan ook draaien om het vermaken van oude kledingstukken tot feestelijke nieuwe. Dit kan in de vorm van een serieus kledingruil-feest, waar de kostuummaakster helpt stylen en snel vermaken en oppimpen van kledingstukken . Maar ook een dolle  workshop in creeren van uitzinnige kostuums uit al
lerlei  “waardeloos materiaal”.

De Soep en Salade maker

Niet iedereen wil bouwen op een buitenfeest . Dan kan er een buitenkeuken opgezet worden en onder leiding van een ervaren soep en salademaakster gehakt en geroerd worden. Zij weet ook hoe je de lekkerste aardappels, appeltjes en vis kunt maken boven een open vuur.

image018

De Muzikant

Als al het werk is gedaan , de buiken gevuld, en iedereen moegespeeld,  kan er gezongen worden dicht bij het vuur. Ik ben een muzikant  die leiding kan geven aan het zingen van  eenvoudige meerstemmige wereldberoemde liedjes. (ja, inderdaad: The House of the Rising Sun, The Lion Sleeps Tonight…etc. )

image014