Wat we bieden

Van kleuterfeestjes met het thema Elfjes, tot een Mini-festival met vrienden en familie waar afscheid nemen centraal staat:  samen met jou en je gasten kan ik dat allemaal voor je organiseren.

Ik werk zoveel mogelijk met wat voor handen is op de plek, en met de talenten in de groep mensen die jij mee brengt. Maar ik heb zelf ook het een en ander in huis aan materiaal en mogelijkheden om het feest vorm te geven.

Ik beschrijf een aantal rollen die ik, of 1 van mijn assistenten,  kan spelen:

 

De Spelleider (en Het Verhaal)image005

Als Spelleider zorg ik dat er altijd de juiste spelletjes op het juiste moment gespeeld kunnen worden.  Om de sfeer te verhogen verzin ik er graag een Rode Draad erbij :  Hoe word je een heks/ /tovenaar //elf ; een ridder// jonkvrouw; een drakendoder//drakentemmer, een indiaan een……vul hier je eigen idool in. Verkleden speelt altijd meer of minder een rol en we maken  een bijpassendspeel-attribuut die iedereen mee naar huis kan nemen.

Ik overleg van te voren over de Rode Draad, liefst op locatie. Vaak onstaan daar de beste ideeen.

 

 

 

 

 

De Ceremoniemeesteres (en Het Ritueel)

Deze rol kan ik alleen spelen tijdens een weekend kamperen in–en-om de Yurt, een ronde nomadentent met houtgestookt kacheltje.  Onder leiding van de ceremoniemeesteres krijg  je personen  twee dagdelen een workshop  waarbij je je verdiept in het fenomeen ‘ritueel’  Samen ga je een nog niet – bestaand ritueel uitvinden.  Daarmee ga je vormgeven wat er op jouw feest te vieren valt. We maken gebruik van de bijzondere ruimte van de Yurt , de  talenten die een ieder met zich mee brengt en alles wat los en vast zit op de plek waar we kamperen.  Het laatste deel van je verblijf mondt uit in een feest waar je de rest van je gasten kunt ontvangen. Zij kunnen getuigen zijn van dit kersvers-uitgevonden ritueel.

 

image006

Mary Poppins ( en De Speurtocht)

Om de verbeelding op gang te brengen speel ik de de rol  van Mary Poppins (een amerikaanseversie) Zij is een gouvernante  die van orde en avontuur houdt en een zeer fijne neus heeft voor gevaar en geheimen .  Voor het feest kan beginnen moet Het Gevaar uit de weg geruimd of een Geheim onderzocht.  Zij gaat nooit alleen op het gevaar af , het liefst met een klein groepje welopgevoede mensen. Die hebben scherpere ogen, en oren dan zijzelf.   Met haar magische krachten weet zij iedere speurtocht  te redden.  Iedereen zal nieuwe werelden ontdekken onder de oppervlakte van het grasveld.

 

De Bouwer (huisje,boompje, beestje)

Een buitenfeest kan draaien om  het maken van een vlot,  een hut of een kleine tipi en het maken van een vuur. Om de constructie te laten slagen heb je iemand nodig die zijn kennis van zaken op een feestelijke manier weet over te brengen. Dat kan onze Bouwer. Kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen kunnen samen met De Bouwer  een Yurt opzetten , feestelijk inrichten en  hout hakken voor het kacheltje in het midden van de tent.

 

image008

 

De Kostuummaaksterimage003

 

Een feest voor oudere kinderen kan ook draaien om het vermaken van oude kledingstukken tot feestelijke nieuwe. Dit kan in de vorm van een serieus kledingruil-feest, waar de kostuummaakster helpt stylen en snel vermaken en oppimpen van kledingstukken . Maar ook een dolle  workshop in creeren van uitzinnige kostuums uit al
lerlei  “waardeloos materiaal”.

 

 

 

 

 

 

De Soep en Salade maker

Niet iedereen wil bouwen op een buitenfeest . Dan kan er een buitenkeuken opgezet worden en onder leiding van een ervaren soep en salademaakster gehakt en geroerd worden. Zij weet ook hoe je de lekkerste aardappels, appeltjes en vis kunt maken boven een open vuur.

 

 

image018

 

De Muzikant

Als al het werk is gedaan , de buiken gevuld, en iedereen moegespeeld,  kan er gezongen worden dicht bij het vuur. We hebben een gitarist  die leiding kan geven aan het zingen van  eenvoudige meerstemmige wereldberoemde liedjes. (ja, inderdaad: The House of the Rising Sun, The Lion Sleeps Tonight…etc. )

 

 

image014